Artikel Stad Tiel 6 januari 2011

'IN DEZE DRUKKE TIJD MOETEN KINDEREN KUNNEN ONTSPANNEN'.

TIEL - "In haar Massagepraktijk biedt Sandra sinds een maand een unieke massage aan die speciaal is afgestemd op kinderen: de kinderkruiden massage. Met kleurrijke, warme stempels en een speciale kruidenmix kunnen kinderen een ontspannen massage krijgen. "Het is goed voor de kinderen van nu die al zoveel moeten. In deze hectische tijd is het heel belangrijk dat kinderen weer even kind mogen zijn”.

door Katinka Schippers

Sandra heeft al bijna vier jaar haar Massagepraktijk Sandra en heeft altijd cursussen gevolgd om nieuwe technieken en methoden onder de knie te krijgen. 3,5 jaar geleden begon ze met een cursus kruiden stempel massage voor volwassenen, een Thaise massagevorm. Ze volgde de cursus aan het Nederlandse instituut Sabaaydi. "De stempel lijkt op een champignon en is gevuld met kruiden. De kruiden zijn geplukt en gedroogd en bij elkaar gevoegd in overleg met een arts, dus je weet zeker dat het goed is. Voor de massage stoom ik de stempels warm waardoor de kruiden tot leven komen. Een heerlijk ontspannen wellness behandeling", legt Sandra uit.

De kindermassage werkt eigenlijk hetzelfde. "Voor kinderen heb ik kleinere, blauwe stempels met een aangepaste kruidenmix die op kinderen afgestemd is. De kruiden zijn onder andere goed voor de luchtwegen. Het hele pakketje is rustgevend: de warmte, de aanraking, aandacht, liefde en respect. Kinderen kunnen daarna vaak goed slapen. Ik heb ook gemerkt dat kinderen het geweldig vinden dat moeder ze ergens mee naartoe neemt. Haar oudste dochter Lotte is regelmatig proefkonijn geweest voor de behandeling. "Het is zo leuk als ze dan zegt "mama ik vind het zo lekker als je zo aan mijn oren zit". Kinderen zijn zo eerlijk, bij volwassenen is het altijd maar afwachten of ze een massage wel lekker vinden. Ik vind werken met kinderen heel leuk, het trekt me gewoon aan dat ze zo eerlijk zijn en ik vind het fijn dat ik iets voor ze kan betekenen. Spelenderwijs ben ik vanaf het moment dat ze binnenkomen bezig het ze naar de zin te maken. Tekenen, een verhaaltje, thee met koekjes of even kletsen. Alles kan, het is hun dingetje”.

Uit onderzoek blijkt dat een kind door de massages weerbaarder wordt en het meer zelfvertrouwen krijgt. Het kind leert vertrouwen te krijgen en daar waar nodig problemen te uiten. Doordat een kind zo dicht bij de natuur staat, reageert het bijzonder goed op deze kruiden. De kruiden hebben een aardende werking, wat belangrijk is omdat het energie niveau van kinderen vaak te hoog is. De massage brengt ze weer terug bij de natuurlijke basis. De kruiden zijn weerstand verhogend. Bij kinderen die veel last hebben van luchtweginfecties en verkoudheid werken de kruiden verlichtend. Als ouders het kind leren masseren, blijkt dat tijdens het masseren zowel bij de ouder als bij het kind het hormoon oxytocine vrijkomt. Dit hormoon geeft een gevoel van geborgenheid waardoor er ruimte ontstaat voor een band van hechting. Ouders kunnen de massagetechniek leren in een cursusvorm die Sandra aanbiedt.

Krantenartikel Sandra de Keijzer