Artikel Stad Tiel 24 januari 2009

'HET IS EEN HEERLIJKE MASSAGE'.

TIEL - "Ik ben nooit uitgeleerd", geeft Sandra de Keijzer van Massage & Wellness Praktijk Sandra aan. In haar praktijk hangen veel diploma's aan de muur van de verschillende cursussen die ze gevolgd heeft. Sinds een klein jaar geeft ze ook sabaaydi-massages. "Dit is een nieuwe vorm van oosterse massage met warme kruidenstempels en olie”.

door Esther Coumans

De praktijk van Sandra de Keijzer is gevestigd naast haar huis. "In 1996 heb ik al de opleiding voor pedicure gedaan. Ook heb ik een cursus sportmassage gevolgd en verschillende andere massagecursussen en reiki gedaan. Het bleef maar in mijn hoofd zitten, dat ik daar toch iets meer moest gaan doen. Deze ruimte is gewoon geweldig en ik moest toch een keer beginnen", legt ze uit. Vorig jaar heeft Sandra de ruimte helemaal opgeknapt en ingericht. "Het heeft een hele goede sfeer", laat ze weten. "En de sfeer past precies bij de sabaaydi-massages. De sabaaydi komt uit Thailand en is afgeleid van de Thaise groet. Het betekent 'ik wens je een goed, gelukkig en gezond leven toe'." De sabaaydi massage werkt met kruidenstempels. "Er zitten negen verschillende kruiden in zo'n stempel zoals tamarinde, geelwortel, gember en pandanblad. Deze speciale stempels worden alleen uitgegeven aan de mensen die de cursus hebben gevolgd”.

Sandra legt uit hoe de stempels precies werken. "Ze worden warm gestoomd in een pan en het lichaam wordt met deze warme kruidenstempels gemasseerd. De kruiden doen hun werk en de warmte is heel ontspannend. Het werkt preventief en reinigend op de organen. Het is echt een heerlijke massage", verzekert Sandra. In haar praktijk is ook een Thaise stoomcabine aanwezig. "Het is helemaal prettig om eerst in de stoomcabine te gaan, dan gestempeld te worden en vervolgens word je lichaam ingesmeerd met warme olie".

Naast de Thaise massage kunnen klanten bij Sandra ook terecht voor stoel- en sportmassages en voetbehandelingen "De stoelmassage kan in mijn praktijk worden gedaan, maar ik kan ook bij bedrijven langs gaan. Deze massage vermindert stress, rugklachten en rsi".

Sandra geeft aan dat ze in de toekomst nog veel meer cursussen gaat volgen. "Binnenkort begin ik met een kokos scrubmassage die goed is voor mensen met huidklachten. En in maart ga ik een cursus volgens voor gezichtsbehandeling met zijde. Op deze manier kan ik klanten een heel breed pakket aanbieden. Deze afwisseling vind ik heel erg leuk".

Krantenartikel Massage Tiel